Силата на Мечтите

Foundation Art Angel
3 min readJan 1, 2021
Радина Петрова, 9 клас, Пазарджик

Специалната Награда на Фондация Арт Ангел - Селин Гюнери Фикрет, 11 клас,16 год., гр. Шумен

Достатъчно смел ли си да мечтаеш, читательо? Имаш ли кураж, за да продължиш да живееш? Жив ли си изобщо? Куражът е магията, която превръща мечтите в реалност. Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си. Те виждат, те чуват, усещат, чувстват…те живеят. Мечтите се сбъдват. Без тази възможност, природата не би ни позволила да ги притежаваме. Затова трябва да ги преследваме, да ги стискаме здраво и да вярваме. Да вярваме. Те са наши, ние сме това, което сме, заради тях. Заради тяхната мощ. Те са ни сътворили каквито сме, а ние сме сътворили тях. Изгуби ли се, читательо, все още ли не вярваш в силата на мечтите?

Разбира се, една мечта не се превръща в реалност с магия — изисква се много пот, решителност и усилена работа. Всички ние имаме мечти. Но за да превърнем мечтите си в реалност, отнема изключително много решителност, всеотдайност, самодисциплина и усилия. Не всички мечти са така ярки и цветни, не всички хора виждат така красиво живота. Нечии очила са прекалено изцапани, за да видят гледката пред тях. Избират да се вглеждат в размазаните петна, но така вселената е намерила начин да отличи ярките души. Тези, които виждат в пъстри цветове. Тези, които виждат на пътя си търкалящи се възможности, летящи надежди и тук-там по малко вълшебен прашец — тяхната щипка вдъхновение. Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда. Там горе на небето, там се съхраняват всичките мечти и когато някой ги достигне цялото нощно небе засиява. Още една звезда е огряла нечия душа. Един мечтател е затворил в себе си една красива надежда, една топла мечта, която ще топли сърцето му щом падне студ.

Всяка велика мечта започва от мечтателя. Винаги помни, че притежаваш силата, търпението и страстта да достигнеш до звездите, да промениш света. Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните реалности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал. Хора, способни да виждат светове, там където другите виждат празнота. Мечтите трябва да са толкова големи, че да можем да растем в тях. Да разцъфваме като млади цветя, готови да открият новия хоризонт. Ако се продаваха мечти, какво би си купил? Мечтите те водят към бъдещето, но прибавят и вълнение към настоящето. Щеше ли да поискаш щастие? Или лодка, с която да изминеш пътешествието до него, с попътен вятър неизвестно и топъл полъх на мечта. Изобретенията изискват знания, но са управлявани от мечти. Готов ли си да яхнеш твоите и да яздиш до края? Ще ти е нужна бутилка въображение за сухите дни, когато ентусиазмът изсъхва. Вълшебният прашец винаги действа. Ако си роден без криле, не им пречи да израснат. Следвай смело посоката на мечтите си. Живей живота, който винаги си си представял.

Никога не подценявай силата на звездите, те са единствените, които винаги ще слушат. Въображението, то ще те отнесе до тях и заедно ще танцувате валс под лунна светлина. Самотата не е фактор, нито хората, щом душата е превзета от тази топлота. За мечтите, които винаги ще светят в тъмнината.

Смело мечтай,приятелю! Но не губи себе си! Не губи онази велика сила наречена вяра.

Дай воля на любовта, обичай! Обичай не на дума, а на дела! Подкрепяй! Бъди светлото прозорче. Не губи кураж! Смело стисни зрънцето надежда в шепи, от мего ще покълне и разцъфти най-красивото цвете! Поливай с обич, със всеотдайност, с грижа!Така, както Бог обича теб…

--

--

Foundation Art Angel
0 Followers

We champion social lifting to most vulnerable members of our society through Art and Business.